Hej ! 

Jeg hedder Lise Holck og er lektor i psykologi samt cand.pæd.pæd.psyk. 

Jeg har særlig ekspertise indenfor områder, der vedrører de psykologiske aspekter af ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandling. 

I min klinik i Århus og i min Online praksis taler jeg dagligt med kvinder og mænd, der søger min hjælp før, under eller efter et forløb i fertilitetsbehandling – med eller uden barn på vej.

Den største lektion i hvad det vil sige at være fertilitetsudfordret, fik jeg dog, da jeg selv var gennem et langt forløb i fertilitetsbehandling for år tilbage.

Få en meditation til at genvinde indre ro og 3 konkrete metoder til at slippe bekymringer og svære følelser før, under og efter fertilitetsbehandling

 

Tilmeld dig og modtag samtidig min populære nyhedsmail, som flere hundrede allerede modtager. Du får tilsendt nye blogindlæg, refleksioner og øvelser, jeg kun deler i nyhedsmailen.  

Du får det hele for 0,- kroner. 

Med et enkelt klik kan du altid afmelde dig igen.

 

Jeg lægger særlig vægt på…

I et forløb hos mig har du mulighed for både at få ny viden og forståelse, samt konkrete redskaber så du skridt for skridt kan komme videre i den retning, du ønsker dig. 

Det er min erfaring, at under et fertilitetsforløb kan det være vigtigt at finde ud af, hvordan du kan være i fertilitetsbehandling og samtidig have fokus på, hvad der giver dig energi og næring. Derved kan du finde ressourcer til at overkomme forløbet og passe godt på dig selv, dit parforhold og måske det barn du allerede har sat i verden.

Jeg oplever ofte, at det giver besværligheder, når vi forsøger at passe ned i en bestemt kasse eller leve op til bestemte forestillinger om, hvordan vi og livet burde være. Derfor er jeg altid på udkig efter, hvad der er meningsfuldt for dig. I min optik er der ikke rigtige eller forkerte måder at føle, tænke og leve på.

Jeg har stor erfaring at trække på, og mange kvinder oplever det som en tryghed og forløsning at tale men én, der har et indgående kendskab til, hvad det vil sige at gennemgå et fertilitetsforløb. Men jeg ved også, at din situation er helt unik, og derfor er det vigtigt for mig at møde dig lige der, hvor du er.

 

Hvad kan jeg hjælpe dig med…

Er du på vej gennem et fertilitetsforløb eller har du været gennem et? 

Så er du havnet det helt rigtige sted.

Søger du hjælp til at håndtere den psykiske belastning, der naturligt følger med fertilitetsbehandling og ufrivillig barnløshed, kan du læse mere om min klinik i Århus og min Online praksis lige her.

Hvis du søger viden, inspiration og konkrete øvelser inden for psykologiske emner, der berører fertilitet – og ja, livet generelt, kan du læse med på min blog. Det er bare at hoppe ombord lige her.

Føler du dig belastet og trænger til støtte, er mine netværksgrupper måske noget for dig. Læs mere her.


Noget vigtigt jeg har opdaget…

At livet – du og jeg – hele tiden er i konstant bevægelse, og intet bliver ved med at være, som det er. Den erkendelse er skræmmende men også en kilde til frihed. For det betyder, at uanset hvor håbløs, sorgfuld eller fastlåst vi oplever vores situation, så ændrer den sig over tid. Lige dér ligger et stort livsbekræftende håb.

At vi alle oplever stor smerte og lidelse.  Det er en uundgåelig del af livet, men den måde vi vælger at være i relation til det smertelige på, gør en kæmpe forskel. Når vi har medfølelse for os selv og andre, bliver det lidt nemmere at være med smerten.

At sand styrke ikke handler om, hvor meget vi kan klare og bære på vores skuldre, men om at turde føle hvad vi føler, sige hvad vi tænker og handle ud fra de værdier, vi har.

At når vi tør slippe frygten og kontrollen lidt, træder alt det smukke i livet tydeligere frem.

Lidt om min baggrund

Jeg er lektor i psykologi og uddannet Cand.pæd.pæd.psyk. fra Aarhus Universitet.

De sidste mange år har jeg haft den store fornøjelse af at formidle min viden inden for psykologi og pædagogik til mange hunderede mennesker gennem rådgivning og undervisning.

Jeg har arbejdet i forskellige organisationer bl.a. ved Angstforeningen og ved Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløse, hvor jeg i dag er rådgiver for foreningens medlemmer, faciliterer netværksgrupper, skriver for foreningens blad KIMEN og deltager i bestyrelsesarbejdet.

Jeg har desuden en baggrund inden for det private erhvervsliv, hvor jeg i en årrække har været leder. Det var en berigende og lærerig tid.

Jeg er stærkt inspireret af den humanistiske og eksistentielle psykologi og har en stor interesse for Mindfulness og Buddhistisk psykologi. Jeg har ud over min psykologifaglige uddannelse bl.a. videreuddannet mig inden for ledelse og formidling, kognitiv psykologi, coaching og mindfulness.

Jeg er generelt et nysgerrigt menneske, og vælger at have en lærende tilgang til livet og især at suge viden til mig fra ærlige og autentiske mennesker, der har levet liv og visdom, at øse ud af.

Citatet ”Vi når ikke længere med andre, end vi er nået med os selv”, taler til mig, og netop derfor (og fordi jeg ikke kan lade være), ser jeg det som min forpligtelse løbende at videreuddanne mig.

Det er vigtigt for mig…

At du ved, at uanset hvad du kan eller ikke kan præstere af børn, familie, uddannelse, sociale relationer eller karriere.

Og uanset hvor håbløs, forkert eller sorgfuld du føler dig. 

Og uanset hvor svært du har det lige nu.

Så er der ikke noget i vejen med dig. 

Du er bare et menneske, ligesom vi alle er.

Alting ændrer sig over tid…

Jeg er fast rådgiver hos Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløse. Her rådgiver jeg foreningens medlemmer om de psykologiske aspekter ved ufrivillig barnløshed. Jeg faciliterer netværksgrupper, skriver for foreningens blad KIMEN og deltager i bestyrelsesarbejdet.

Jeg håber, du finder inspiration her på siden.

Du er også altid velkommen til at kontakte mig for at få en snak om, hvordan jeg hjælpe dig.

Du kan også møde mig på Facebook eller på Instagram.

Eller følge med ovre på min blog, hvor du kan få en fornemmelse af, hvem jeg er.

De bedste hilsner

hjælp til fertilitetsbehandling
Psykolog fertilitetsbehandling