fbpx

Lise Holck

Cand.pæd.pæd.psyk

Lektor i psykologi

Om mig

Jeg er lektor i psykologi og uddannet cand. pæd. i pædagogisk psykologi fra Aarhus Universitet samt socialpædagog fra Københavns Socialpædagogiske Seminarium.

Tidligere har jeg en baggrund som leder i det private erhvervsliv.

Jeg har 20 års erfaring inden for områder der vedrører psykologi, pædagogik og ledelse. De senere år har jeg undervist i psykologi, og arbejdet som rådgiver ved forskellige organisationer. 

Jeg er fast tilknyttet Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløse, hvor jeg rådgiver foreningens medlemmer omkring de psykiske aspekter ved ufrivillig barnløshed og behandling.

Ligeledes er jeg tilknyttet  Angstforeningen, hvor jeg  varetager rådgivning og personlige samtaler med mennesker, der lider af angst, pårørende og fagpersoner, der arbejder med angstproblematikker.

Jeg ser det som et privilegie at få lov til at være medskaber af processer, der kan bidrage til en større meningsfuldhed for det enkelte menneske.

Jeg er optaget af, hvordan vi kan styrke en ærlig relation til os selv og andre og dermed opleve følelsen af dyb samhørighed og meningsfuldhed. Både når vi er alene og sammen med dem, vi holder af.

Jeg kender selv til betydningen af at have gode mennesker omkring mig i svære perioder af livet. Det har for mig været en uvurderlig støtte og hjælp og en stor motivationsfaktor for at tilbyde dig mit engagement.

 – Og så elsker jeg livet højt!  Også når det er noget bøvl.

Uddannelsesmæssig baggrund:

2013 – 2014: Pædagogikumuddannelse ved/Syddansk Universitet.

2007 – 2010: Cand. pæd.pæd.psyk v/Aarhus Universitet.                        

2003 – 2007: Pædagog v/ Københavns Socialpædagogiske  seminarium.

1996 – 2001: Lederuddannelse v/DSG

Øvrig uddannelse 

Kognitiv behandling af eksamensangst v/GL-efteruddannelse

Coaching i samtaler v/Visionhouse

Coaching i organisationer v/Ledelsesakademiet Århus

Instruktions- og coachingteknikker v/Uddannelsesgruppen DSG

Pædagogisk ledelse af teams  v/Danske gymnasier

Pædagogisk ledelse gennem aktionsledelse og  feedback v/Danske gymnasier

Mit fertilitetsforløb  

Jeg blev naturligt og spontant gravid med mit første barn. Derfor har jeg i dag en dejlig datter på 10 år.

Da hun var et par år, ønskede min mand og jeg os et barn mere, og det var en stor overraskelse, at jeg ikke bare blev gravid ligesom første gang.

Men det lykkedes ikke. Så vi startede op i fertilitetsbehandling og prøvede alt de næste fire år. Uden det ønskede resultat.

For et par år siden besluttede vi os for at stoppe med flere behandlinger og lægge ønsket om barn nummer to på hylden.

Jeg var ikke opmærksom på det den gang. Men jeg ved det nu – både min krop og mit sind var i en tilstand af krise og stress i den periode, jeg var i fertilitetsbehandling.

De ydre faktorer, der forårsagede stress, var selve behandlingen med hormoner osv., som jo er hård kost for kroppen, men også logistik omkring arbejde og behandlingstider var et pres i hverdagen.

De indre faktorer, der generede stress blev skabt af bekymringer, frustrationer og min manglende kommunikation med mine omgivelser.

Jeg vidste ikke på det tidspunkt, hvordan jeg kunne hjælpe mig selv med at skabe balance i kroppens nervesystem og opnå en større ro i krop, tanker og følelser. Det ved jeg heldigvis i dag.

Mens behandlingsforløbet stod på, oplevede jeg en voksende ensomhed. Det var svært at dele min følelse af magtesløshed, frustration og sorg med de mennesker, jeg holder af. Det var ikke fordi, der manglede kærlig interesse og opbakning fra mine nærmeste, men det var vanskeligt for mig at tale om.

I dag ved jeg, at det var svært, fordi jeg ikke anede, hvordan jeg skulle kommunikere omkring det, der fyldte i mig, og fordi jeg simpelthen troede, jeg kunne klare alting selv.

Hvis man så mig ude fra i den tid, ville man se en kvinde, der klarede det hele rigtig fint og – udefra set – tog det i stiv arm.

Når jeg ser tilbage på mig selv fra den gang, kan jeg nu se, at jeg kom gennem forløbet ved ikke at tilgodese mine følelser og behov og istedet sætte automatpiloten til. 

Det er jo en udmærket strategi i en kort periode, men det dur ikke over længere tid. Den stressophobning, der derved skabes fremmer ikke ligefrem fertiliteten, og man risikerer at få en følelsesmæssig efterreaktion.

Jeg ved i dag, hvordan jeg skulle have taget hånd om det følelsesmæssige pres, og den stress, der er forbundet med at være i fertilitetsbehandling. 

Den viden vil jeg gerne dele med dig!

 

Vil du høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig? 

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive for at tage en uforpligtende snak