Live-online forløb 

for dig der vil styrke din fertilitet

 Lær hvordan du håndterer bekymringer, uro og svære følelser under fertilitetsbehandling 

 

 Næste hold starter 

den 13. september 2021

Forløbet er for dig, der oplever at:

Forløbet er til dig, der ønsker at:

At være psykisk, socialt og fysisk belastet under et forløb i fertilitetsbehandling, er helt normalt. Det er benhårdt, at gennemgå et fertilitetsforløb, og det er fyldt med op- og nedture, man skal finde ud af at være i. 

Et fertilitetsforløb er ofte forbundet med mange bange tanker og frygt for, om det nogensinde vil lykkes at blive mor. Det kan være svært at passe på kærligheden i et parforhold undervejs, og ganske ofte bliver relationerne til veninder, venner, kollegaer og familie påvirket, hvilket forstærker alt det, der i forvejen er så svært, når ønskebarnet er længe undervejs.

Live-online forløbet for dig der vil styrke din fertilitet, er et 5 ugers forløb udviklet til kvinder før og under et forløb i fertilitetsbehandling. 

Her lærer du, i et varmt fællesskab med andre kvinder, at nedbringe indre uro, bekymringstanker og stress gennem udvalgte øvelser og metoder. 

Vi mødes live-online, så du har mulighed for (hjemme fra din egen stue) at mødes og dele erfaringer med andre kvinder, mens jeg guider dig gennem praktiske øvelser, metoder og meditationer.

Derfor skal du tage hånd om den psykiske, sociale og fysiske belastning under fertilitetsbehandling

Fra både dansk og udenlandsk forskning ved vi, at der opstår en markant stressbelastning hos kvinder og par, der gennemgår et forløb i fertilitetsbehandling. 

Infertilitet sænker generelt livskvaliteten og øger risikoen for depression, angst, fertilitetsbetinget stress, social isolation og oplevelse af tab af kontrol.

En dansk meta-undersøgelse fra Århus Universitet konkluderer, at psykosocial støtte til fertilitetspatienter, kan hjælpe mange med at håndtere den stress, der er forbundet med fertilitetsbehandling, og at der ses en sammenhæng med en  øget graviditetschance med op mod 50 %.

På forløbet får du:

Hvem står bag forløbet?

Jeg lektor i psykologi og har en kandidat i pædagogisk psykologi fra Århus universitet samt efteruddannelser indenfor rådgivning, terapi , ledelse og undervisning. Jeg har over 20 års erfaring i at samtale med mennesker i svære livssituationer.

De senere år har jeg specialiseret mig i psykologisk rådgivning indenfor områder, der vedrører de psykiske og sociale aspekter af fertilitet, fertilitetsbehandling, barnløshed og graviditet efter et fertilitetsforløb.

Jeg har selv været gennem et langt forløb i fertilitetsbehandling for år tilbage, og ser det som en stor styrke i mit arbejde, at jeg udover faglig erfaring og viden, også selv kender til de tanker, følelser og udfordringer, der kan opstå under et fertilitetsforløb.

Jeg er bestyrelsesmedlem og fast rådgiver ved patientforeningen LFUB. Her yder jeg psykologisk rådgivning til foreningens medlemmer og afholder en række netværksgrupper til kvinder under og efter fertilitesforløb – med eller uden barn på vej

Jeg benytter mig af en række psykologifaglige metoder og trækker selvfølgelig på min erfaringen fra mange samtaler med mennesker, der har stået i den livskrise, det er, når graviditet og barn ikke er en selvfølge.

Hele denne viden og erfaring har jeg brugt til skræddersy dette 5 ugers live-online forløb til dig, der er i fertilitetsbehandling

Hos mig er ingen følelser eller tanker underlige og forbudte. 

Tværtimod – her er højt til loftet, nærvær og tryghed.

Du kan lære mig lidt bedre at kende ved at læse om mig her

Du er også altid velkommen til at ringe på telefon 61 46 43 03 eller maile mig på liseholck@outlook.dk

Psykolog fertilitet


Det siger tidligere deltagere:

“Det jeg især tager med fra forløbet er gode redskaber og ord til at få vendt tankemønstre og finde ro i fertilitets-behandling.”

Det allerbedste var at være i et fællesskab med andre kvinder, der instinktivt forstår, hvad man gennemgår som ufrivilligt barnløs. Og plads til at være, ro og kvindelighed. Et utroligt nærvær og en forståelse for alle de op- og nedture, der følger med. Og at ligegyldigt, hvad der sker, skal alting nok blive OK. 

Lise er lyttende, rummelig, god til at facilitere og skabe ro og pauser til hvad, der nu end kommer op. Nærværende, smilende, omsorgsfuld.

Tak for et givende forløb.

Maja, 2021

“Det jeg tager med fra forløbet, er en større tro på, at jeg kan gøre noget for at gøre situationen bedre.”

Det jeg særligt tager med mig fra forløbet er; en følelse af ikke at være alene. At have nogle at spejle mig i. En sammenhørighed. Et fællesskab. En lindring i at dele det svære med nogen, der forstår. En større selvindsigt og tro på at tingene kan forandre sig. En større tro på, at jeg kan gøre noget for at gøre situationen bedre.

TAK Lise. For dig og for alt det, du har givet på forløbet. På den ene side håber jeg, at vi er færdige med hinanden (fordi jeg selvfølelig håber, at det snart lykkes). På den anden side ved jeg, at jeg, hvis det ikke gør, rækker ud igen. Virtuelt kram.

Birgitte, 2021

 

“Forløbet har været en lærerig proces og en kæmpe støtte i min svære periode.”

At forløbet var online, var meget praktisk for mig, da jeg kunne passe mit fuldtidsarbejde og kunne deltage i forløbet, uden at bruge tid på transport.

Lise er meget kompetent, omsorgsfuld og næreværende. Lise var altid tilgængelig i løbet af ugerne hvis jeg havde brug for ekstra råd, hjælp og vejledning.

Mathilde, 2021

“Dét omkring relationer og parforhold rørte mig mest. Det er mit ømme punkt. Og det var rigtig befriende at høre, at de tanker jeg gør mig er “normale”, at jeg/vi ikke er alene.”

At forløbet var online, oplevede jeg rigtig fint faktisk. Der blev delt nogle personlige ting og der var god stemning blandt deltagerne. Det er vildt, at man kan det online.  Jeg bor på Fyn, hvor der alligevel ikke er så mange tilbud.

Tine, 2021

“Forløbet har ændret på mit syn på, hvordan jeg skal håndtere nedturene. Tusind tusind tak for den hjælp.”

Jeg tager meget med mig fra forløbet. Det, jeg særligt vil fremhæve, er opmærksomheden på at yde selvomsorg. Når tingene er svære, og der er meget tankemylder, uendelige bekymringer, så kan det at komme ud i naturen, sanse alt det omkring mig, hjælpe til at være mere i nuet og ikke så meget i fremtiden, hvor bekymringerne ligger.  

Jeg bruger også stadig øvelsen med intention, når dagen starter – rigtig meget! Det er utroligt, hvad dén lille ting gør for min dag og mit mindset.

Derudover kan jeg ikke understrege nok, hvor fantastisk det har været at høre andre kvinder fortælle deres historie eller bare fortælle om nogle situationer, de har været i. Jeg føler mig mindre alene nu. Også selvom forløbet et slut. 

Lise er utrolig lyttende, rolig, medmenneskelig og nærværende. Derudover rigtig god til at præsentere nogle facts om, hvad der sker mentalt i et behandlingsforløb. 

Helene, 2021

“Det er svær, at sige hvad det allerbedste var. Men det er nok de redskaber jeg har fået til at opnå en øget ro og balance i krop og sind samt fokus på selvomsorg. Det hjælper mig meget i min hverdag.”

Jeg har fået mange brugbare redskaber. Jeg har bl.a. stor glæde af meditationerne, som jeg fortsat ofte lytter til, særlig når jeg har brug for at få ro på nervesystemet og stoppe tankemylder, så jeg kan falde i søvn om aftenen.

Det har været enormt givende at få sat nogle flere ord på den her rutsjebanetur det er, at være i fertilitetsbehandling samt alle de vanvittige følelser og bekymringer, der følger med. Det giver nu bedre mening for mig, hvorfor jeg ofte var/kan være ked af det, er påvirket følelsesmæssigt i meget høj grad og alt energi ofte er suget ud af mig. 

Lise har så meget viden og erfaring på fertilitetsbehandlingsområdet, og hun formidler sin viden på en rolig, behagelig og professionel måde. 

Jeg er så taknemmelig for, at jeg endelig rakte ud efter hjælp og tog hånd om mit mentale og psykiske velbefindende. 

Det har været lærerigt, og jeg er kommet langt i min proces med at opnå en større indre ro, hvilket jeg i den grad havde brug for. Det tager tid, at skabe forandring, og jeg har fortsat behov for at arbejde videre med mig selv. Men tak fordi du har vist mig vejen, og hjulpet mig til at mærke, at det faktisk kan blive bedre, at man faktisk godt kan trives i højere grad, selvom man gennemgår svære fertilitetsbehandlingsforløb. 

Kamille, 2021

“Mit mindset omkring mig selv er blevet mere positivt. Selv min kæreste fortæller, at jeg er blevet meget mere cool omkring fertilitets-behandlingen i denne omgang.”

Det bedste ved forløbet var, at høre andres historier og dele ens frustrationer med nogen, der ved hvad man går igennem. 

Som underviser er Lise imødekommende, forstående, anerkendende, velformuleret og er virkelig positivt og venligt menneske.

Tak! Tak for at vende mit syn på mig selv og at min indre stemme er blevet meget mere positiv.

Sara, 2021

“Det allerbedste var, at være en del af et fællesskab. Her oplevede jeg for første gang, at mine udfordringer gjorde mig til en del af et fællesskab i stedet for at udelukke mig fra et fællesskabet, som man ofte bliver som ufrivillig barnløs.”

Det jeg tager med mig fra forløbet, er inspiration til at få et mere positivt mindset og ikke være så fordømmende og kritisk omkring mig selv.

Lise er engageret og venlig. Hun er både meget lyttende og spørgende, og giver god plads til at deltagerne kan komme til orde under sessionerne.

Forløbet var online og umiddelbart tror jeg, vi viste flere følelser, fordi man sad hjemme i sit trygge hjem og deltog.

Helle, 2021

“Jeg ville ønske, jeg var kommet igennem forløbet noget før. Det har givet mig et håb om, at jeg får mig selv med ud på den anden side.” 

Jeg tager nogle konkrete redskaber med mig, der forhåbentlig kan hjælpe med at navigere i fertilitets-kaoset. Når jeg ikke ved, hvad der er mig og hvad der er hormonerne, har jeg nu nogle værktøjer, jeg kan bruge i stedet for at bare blive ked af det og frustreret. 

Det allerbedste var,  at der var en følelse af rummelighed gennem hele kurset, og det sammenhold der blev mellem en flok kvinder, der ikke kendte hinanden i forvejen. Man kunne komme som man var, med det man havde, og det var godt nok. 

Som underviser er Lise rummelig og favnende. På trods af at vi var flere kvinder, følte jeg mig hørt og set. Der var en klar plan og et mål med hver gang, som blev præsenteret gangen inden. Det gjorde at forløbet og Lise virkede meget professionelt.

Jeg vil og har allerede anbefalet forløbet til andre. Og jeg ville ønske, jeg var kommet igennem forløbet noget før. Det har givet mig et håb om, at jeg får mig selv med ud på den anden side.

Johanne, 2020

“Det gik op for mig, at jeg ikke er alene om at gå med disse tanker og følelser, og at der er forskellige metoder at tage i brug for at få det bedre med mig selv og livet, imens vi er i fertilitets-behandling.”

Er dybt taknemmelig for at have været med. 

Det bedste var at møde en gruppe kvinder, som jeg følte jeg kunne spejle mig i og kunne dele tanker og følelser med. . 

Lise er omsorgsfuld, lyttende, opmærksom, rummelig og troværdig. Har meget erfaring og viden at dele ud af. 

Tusind tak Lise. Du skal vide det har gjort en stor forskel for mig, dels at deltage i forløbet og dels at have talt med dig. Jeg håber mange flere kvinder vil opleve det samme. Stort virtuelt knus til dig!

Mette, 2020

“Der er så meget, jeg kan tage med mig videre. Så mange værktøjer.”

Noget af det, der har haft virkelig positiv virkning hos mig er, at der ikke var fokus på den enkeltes fertilitetsrejse, men på de følelser, der er involveret. Man skal ikke rumme andres proces, forløb, nuværende stadie, behandlingssteder og -former, man alt sammen let lader sig påvirke af, fordi man så inderligt gerne vil, at det samme ønske skal gå i opfyldelse. 

Derimod er håndtering af følelserne et sted, hvor man kan mødes i et givende fællesskab. Grundfølelser der har det med, “at vise tænder”, uanset om man har været i behandling i 3 måneder eller 3 år. 

Det var virkelig trygt og let at koble sig på (online) hjemmefra i vante omgivelser.

Lise er lyttende, rolig, har den fineste positive energi og hjertevarme. Jeg følte også en stor troværdighed ved hende.

TAK, Lise. Af hjertet tak for alt det, du gav på bare 5 uger. Der er så meget, jeg kan tage med mig videre. Så mange værktøjer og fine digte. TAK.

Julie, 2020

 

“Det allerbedste er at føle, at jeg har genvundet noget kontrol over det psykiske svære ved at være i fertilitetsbehandling, og indsigten omkring at jeg selv aktivt kan handle på at ændre tankespor.”

Lise er helt fantastisk! Rolig, lyttende, velforberedt, giver sig tid til at spørge ind til, og dykke ned i de enkelte deltageres problematikker når der dukker noget op, der skal dykkes ned i undervejs. 

Det er tydeligt at Lise har stor erfaring og viden om fertilitetsområdet, og det formår hun hun at vidergive på bedste vis.

Jeg synes det var dejligt at det var online. Jeg synes det var luksus, at jeg kunne være med på forløbet på trods af, at jeg bor langt fra Århus, og det passede godt ind i min hverdag ikke at skulle bruge transporttid ind til Kbh eller en anden storby for et lignende forløb. 

Tak for et fantastisk forløb – det har virkelig haft stor betydning for mig.

Signe, 2020

Du kommer gennem et modul pr. uge:

___

Modul 1

Fertilitetsbehandling og stress

Her får du vigtig viden om, de psykiske og sociale udfordringer er ofte opstår under fertilitetsbehandling. Du lærer om fertilitetsbehandling og  stress, og vi retter fokus mod Self Compassion, der gør det muligt for dig at skabe bedre balance i dit nervesystem, krop og sind.

___

Modul 2

Tanker, bekymringer og det helende ‘nu’

På dette modul lærer du, hvordan du kan håndtere tanker, frygt og bekymringer ved at styrke et bevidst nærvær. Du lærer, hvordan du kan få et godt forhold til dine tanker, og hvordan du kan flytte fokus mod krop og sanser for at mindske indre stress. 

___

Modul 3

Følelsersregulering og stabilitet

Modulet retter fokus på, hvordan du kan være i fertilitetsbehandling  og samtidig være i det liv, du også har. Du lærer om psykologisk fleksibilitet, og hvordan du kan bruge denne fleksibilitet til at stabilisere nervesystemet, kroppen og sindet, så du har ressourcer til at overkomme behandlingen.

___

Modul 4

Forandringens psykologi

Her lærer du om vaners betydning og hvordan du kan slippe dårlige mønstre, så du kan skabe de varige forandringer, du ønsker dig. Du lærer et kraftfuldt værktøj til at holde fast i nye mønstre.

___

Modul 5

Relationer og kommunikation

På dette afsluttende modul lærer du om, hvordan du kan bevare en tryg, omsorgsfuld og støttende kontakt til dine nærmeste. Du identificerer dine egne behov, og hvordan du kan kommunikere omkring dem.

Udover modulerne får du:

Sådan kommer du med på forløbet:

Vi mødes på en nem og brugervenlig online platform. Her har vi mulighed for at se og høre hinanden, mens du trygt sidder hjemme hos dig selv. 

Det betyder også, at du kan deltage uanset hvor i landet, du bor.  Det eneste du har brug for, er en pc eller en tablet.

Hvis du er i tvivl om noget eller har spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til mig på tlf: 61 46 43 03

Pris for hele forløbet er 1.498.- kroner (incl. moms).

Betalt i 1 eller 2 rater á 749.- kroner (incl. moms).

Næste hold starter 

den 13. september 2021