Live-online gruppeforløb for dig der vil styrke din fertilitet

 Lær hvordan du håndterer bekymringer, uro og svære følelser under fertilitetsbehandling 

 

Kom på venteliste og få besked når tilmeldingen til næste hold åbner i september

Forløbet er for dig, der oplever at:

Forløbet er til dig, der ønsker at:

At være psykisk, socialt og fysisk belastet under et forløb i fertilitetsbehandling, er helt normal. Det er benhårdt, at gennemgå et fertilitetsforløb, og det er fyldt med op- og nedture, man skal finde ud af at være i. 

Et fertilitetsforløb er ofte forbundet med mange bange tanker og frygt for, om det nogensinde vil lykkes at blive mor. Det kan være svært at passe på kærligheden i et parforhold undervejs, og ganske ofte bliver relationerne til veninder, venner, kollegaer og familie påvirket, hvilket forstærker alt det, der i forvejen er så svært, når ønskebarnet er længe undervejs.

Live-online gruppeforløbet for dig der vil styrke din fertilitet, er et 5 ugers forløb udviklet til kvinder før og under et forløb i fertilitetsbehandling. 

Her lærer du, i et varmt fællesskab med andre kvinder, at nedbringe indre uro, bekymringstanker og stress gennem udvalgte øvelser og metoder. 

Vi mødes live-online, så du har mulighed for (hjemme fra din egen stue) at mødes og dele erfaringer med andre kvinder, mens jeg guider dig gennem praktiske øvelser, metoder og meditationer.

Derfor skal du tage hånd om den psykiske, sociale og fysiske belastning under fertilitetsbehandling

Fra både dansk og udenlandsk forskning ved vi, at der opstår en markant stressbelastning hos kvinder og par, der gennemgår et forløb i fertilitetsbehandling. 

Infertilitet sænker generelt livskvaliteten og øger risikoen for depression, angst, fertilitetsbetinget stress, social isolation og oplevelse af tab af kontrol.

En dansk meta-undersøgelse fra Århus Universitet konkluderer, at psykosocial støtte til fertilitetspatienter, kan hjælpe mange med at håndtere den stress, der er forbundet med fertilitetsbehandling, og at der ses en sammenhæng med en  øget graviditetschance med op mod 50 %.

På forløbet får du:

Hvem står bag forløbet?

Jeg hedder Lise Holck og er lektor i psykologi samt cand.pæd.pæd.psyk. 

Jeg har særlig ekspertise indenfor områder, der vedrører de psykologiske og sociale aspekter af ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandling.

I min klinik i Århus og i min Online praksis taler jeg dagligt med kvinder og mænd, der søger min hjælp før, under eller efter et forløb i fertilitetsbehandling – med eller uden barn på vej.

Jeg har selv været gennem et langt forløb i fertilitetsbehandling for år tilbage, og kender derfor til de tanker, følelser og udfordringer, der opstår, når ønskebarnet bare ikke kommer. 

Samtidig har jeg en solid teoretisk viden og en stor erfaring fra min praksis. 

Hele denne viden og erfaring har jeg brugt til skræddersy dette 5 ugers live-online gruppeforløb til dig, der er i fertilitetsbehandling.

Hvis du vil lære mig lidt bedre at kende, kan du læse om mig ved at klikke lige her.

Du er også altid velkommen til at ringe på telefon 61 46 43 03 eller maile mig på liseholck@outlook.dk

Psykolog fertilitet


Det siger tidligere deltagere:

“Det allerbedste er at føle, at jeg har genvundet noget kontrol over det psykiske svære ved at være i fertilitetsbehandling, og indsigten omkring at jeg selv aktivt kan handle på at ændre tankespor.”

Som underviser er Lise helt fantastisk! Rolig, lyttende, velforberedt, giver sig tid til at spørge ind til, og dykke ned i de enkelte deltageres problematikker når der dukker noget op, der skal dykkes ned i undervejs. 

Det er tydeligt i undervisningen at Lise har stor erfaring og viden om fertilitetsområdet, og det formår hun hun at vidergive på bedste vis.

Jeg synes det var dejligt at det var online. Jeg synes det var luksus, at jeg kunne være med på forløbet på trods af, at jeg bor langt fra Århus, og det passede godt ind i min hverdag ikke at skulle bruge transporttid ind til Kbh eller en anden storby for et lignende forløb. Jeg synes, at der var et godt og trykt rum med de andre kvinder og Lise på trods af online formatet.

Tak for et fantastisk forløb – det har virkelig haft stor betydning for mig.

Signe, 2020

“Jeg ville ønske, jeg var kommet igennem forløbet noget før. Det har givet mig et håb om, at jeg får mig selv med ud på den anden side.”

Det jeg især tager med mig er, at jeg ikke er alene. Der er andre derude, der går igennem det samme som mig, og forstår hvordan jeg har det. Og det er virkelig en god følelse. Selvom jeg godt viste det i min hovede, føler jeg det nu med hele min hjerte. 

Jeg tager nogle konkrete redskaber med mig, der forhåbentlig kan hjælpe med at navigere i fertilitets-kaoset. Når jeg ikke ved, hvad der er mig og hvad der er hormonerne, har jeg nu nogle værktøjer, jeg kan bruge i stedet for at bare blive ked af det og frustreret. 

Det allerbedste var,  at der var en følelse af rummelighed gennem hele kurset, og det sammenhold der blev mellem en flok kvinder, der ikke kendte hinanden i forvejen. Man kunne komme som man var, med det man havde, og det var godt nok. 

Som underviser er Lise rummelig og favnende. På trods af at vi var flere kvinder, følte jeg mig hørt og set. Der var en klar plan og et mål med hver gang, som blev præsenteret gangen inden. Det gjorde at forløbet og Lise virkede meget professionelt.

At forløbet var online, fungerede forbavsende godt. Det var nemt, da der ikke var noget transporttid og man var hjemme i trygge rammer. Teknikken fungerede upåklageligt. Den eneste ulempe var, at man godt kunne få lyst til at kramme sine medsøster undervejs, og det var ikke muligt.

Tak for et fantastisk forløb. Jeg fik ikke sagt det til sidst, men 1000 tak. Det var virkelig godt og gennemarbejdet. 

Forløbet var en god kombinationen mellem oplæg, øvelser og selvreflektion. Jeg synes især teknikken med at skrive sine overvejelser ned fungerede rigtigt godt. Tit ved jeg ikke altid, hvad jeg mener og føler. Her fik jeg tid til at mærke efter. Det vil jeg helt klart tage med mig. 

Jeg vil og har allerede anbefalet forløbet til andre. Og jeg ville ønske, jeg var kommet igennem forløbet noget før. Det har givet mig et håb om, at jeg får mig selv med ud på den anden side.

Johanne, 2020

“Det gik op for mig, at jeg ikke er alene om at gå med disse tanker og følelser, og at der er forskellige metoder at tage i brug for at få det bedre med mig selv og livet, imens vi er i fertilitetsbehandling.”

På forløbet har jeg mødt en gruppe kvinder, som jeg kunne spejle mig i. Det betød meget for mig, at der var fokus på følelserne og at Lise skabte et trygt rum, hvor hun faciliterede os igennem forskellige øvelser, meditationer og selvrefleksioner. 

Det gik op for mig, at jeg ikke er alene om at gå med disse tanker og følelser, og at der er forskellige metoder at tage i brug for at få det bedre med mig selv og livet, imens vi er i fertilitetsbehandling. Det har hjulpet mig til at forstå og acceptere mig selv og situationen vi er i, i højere grad. 

Er dybt taknemmelig for at have været med. 

Det bedste var at møde en gruppe kvinder, som jeg følte jeg kunne spejle mig i og kunne dele tanker og følelser med. Et rum hvor der var plads til at være sårbar, og få viden om og øvelser i måder at håndtere sig selv på, så det bliver lettere at være i livet, imens vi er i fertilitetsbehandling. Jeg synes, jeg fik utroligt meget ud af de små skriveøvelser med selvrefleksion, efter dine oplæg. Og det var ikke nødvendigt at dele, det var lige som det skulle være. 

Lise er omsorgsfuld, lyttende, opmærksom, rummelig og troværdig. Har meget erfaring og viden at dele ud af. 

Det var overraskende godt at deltalge online og ligetil at skabe et tillidsfuldt rum, hvor jeg faktisk kunne mærke hvor nærværende du og de andre kvinder var.

Tusind tak Lise. Du skal vide det har gjort en stor forskel for mig, dels at deltage i forløbet og dels at have talt med dig. Jeg håber mange flere kvinder vil opleve det samme. Stort virtuelt knus til dig!

 

Mette, 2020

 

“Der er så meget, jeg kan tage med mig videre. Så mange værktøjer.”

Noget af det, der har haft virkelig positiv virkning hos mig er, at der ikke var fokus på den enkeltes fertilitetsrejse, men på de følelser, der er involveret. Man skal ikke rumme andres proces, forløb, nuværende stadie, behandlingssteder og -former, man alt sammen let lader sig påvirke af, fordi man så inderligt gerne vil, at det samme ønske skal gå i opfyldelse. 

Derimod er håndtering af følelserne et sted, hvor man kan mødes i et givende fællesskab. Grundfølelser der har det med, “at vise tænder”, uanset om man har været i behandling i 3 måneder eller 3 år. 

Opbygningen af de to timer med skiftevis meditationer, skriveøvelser, samtaler i gruppen og præsentationer af værktøjer er helt ideelt, og gør det meget nærværende i et fint og roligt tempo, hvor man også får det taget ind.

Det var virkelig trygt og let at koble sig på (online) hjemmefra i vante omgivelser. 

Lise er lyttende, rolig, har den fineste positive energi og hjertevarme. Jeg følte også en stor troværdighed ved hende.

TAK, Lise. Af hjertet tak for alt det, du gav på bare 5 uger. Der er så meget, jeg kan tage med mig videre. Så mange værktøjer og fine digte. TAK.

Julie, 2020

Du kommer gennem et modul pr. uge:

___

Modul 1

Fertilitetsbehandling og stress

Her får du vigtig viden om, de psykiske og sociale udfordringer er ofte opstår under fertilitetsbehandling. Du lærer om fertilitetsbehandling og  stress, og vi retter fokus mod Self Compassion, der gør det muligt for dig at skabe bedre balance i dit nervesystem, krop og sind.

___

Modul 2

Tanker, bekymringer og det helende ‘nu’

På dette modul lærer du, hvordan du kan håndtere tanker, frygt og bekymringer ved at styrke et bevidst nærvær. Du lærer, hvordan du kan få et godt forhold til dine tanker, og hvordan du kan flytte fokus mod krop og sanser for at mindske indre stress. 

___

Modul 3

Følelsersregulering og stabilitet

Modulet retter fokus på, hvordan du kan være i fertilitetsbehandling  og samtidig være i det liv, du også har. Du lærer om psykologisk fleksibilitet, og hvordan du kan bruge denne fleksibilitet til at stabilisere nervesystemet, kroppen og sindet, så du har ressourcer til at overkomme behandlingen.

___

Modul 4

Forandringens psykologi

Her lærer du om vaners betydning og hvordan du kan slippe dårlige mønstre, så du kan skabe de varige forandringer, du ønsker dig. Du lærer et kraftfuldt værktøj til at holde fast i nye mønstre.

___

Modul 5

Relationer og kommunikation

På dette afsluttende modul lærer du om, hvordan du kan bevare en tryg, omsorgsfuld og støttende kontakt til dine nærmeste. Du identificerer dine egne behov, og hvordan du kan kommunikere omkring dem.

Udover modulerne får du:

Sådan kommer du med på forløbet:

Vi mødes på en nem og brugervenlig online platform. Her har vi mulighed for at se og høre hinanden, mens du trygt sidder hjemme hos dig selv. 

Det betyder også, at du kan deltage uanset hvor i landet, du bor.  Det eneste du har brug for, er en pc eller en tablet.

Hvis du er i tvivl om noget eller har spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til mig på tlf: 61 46 43 03

Næste forløb  starter mandag den 22. februar kl. 19.00 – 21.00. Vi mødes de efterfølgende 4 mandage samme tid.

Sidste tilmeldingsfrist er den 20. februar eller når holdet er fyldt op (kun to hold om året).

Pris for hele forløbet er 1.498.- kroner (incl. moms).

Betalt i 1 eller 2 rater á 749.- kroner (incl. moms).

Næste forløb starter mandag den 22. februar.

Sidste tilmeldingsfrist den 20. februar – eller når holdet er fyldt op.

1.498.- kroner 

Betal i 1. eller 2 rater á 749.- kroner