Live-online forløb 

– for dig der vil styrke din fertilitet.

 Lær hvordan du håndterer bekymringer, uro og svære følelser under fertilitetsbehandling. 

 

Kom på venteliste og få besked når tilmeldingen til næste hold åbner i september

Forløbet er for dig, der oplever at:

Forløbet er til dig, der ønsker at:

At være psykisk, socialt og fysisk belastet under et forløb i fertilitetsbehandling, er helt normalt. Det er benhårdt, at gennemgå et fertilitetsforløb, og det er fyldt med op- og nedture, man skal finde ud af at være i. 

Et fertilitetsforløb er ofte forbundet med mange bange tanker og frygt for, om det nogensinde vil lykkes at blive mor. Det kan være svært at passe på kærligheden i et parforhold undervejs, og ganske ofte bliver relationerne til veninder, venner, kollegaer og familie påvirket, hvilket forstærker alt det, der i forvejen er så svært, når ønskebarnet er længe undervejs.

Live-online forløbet for dig der vil styrke din fertilitet, er et 5 ugers forløb udviklet til kvinder før og under et forløb i fertilitetsbehandling. 

Her lærer du, i et varmt fællesskab med andre kvinder, at nedbringe indre uro, bekymringstanker og stress gennem udvalgte øvelser og metoder. 

Vi mødes live-online, så du har mulighed for (hjemme fra din egen stue) at mødes og dele erfaringer med andre kvinder, mens jeg guider dig gennem praktiske øvelser, metoder og meditationer.

Derfor skal du tage hånd om den psykiske, sociale og fysiske belastning under fertilitetsbehandling

Fra både dansk og udenlandsk forskning ved vi, at der opstår en markant stressbelastning hos kvinder og par, der gennemgår et forløb i fertilitetsbehandling. 

Infertilitet sænker generelt livskvaliteten og øger risikoen for depression, angst, fertilitetsbetinget stress, social isolation og oplevelse af tab af kontrol.

En dansk meta-undersøgelse fra Århus Universitet konkluderer, at psykosocial støtte til fertilitetspatienter, kan hjælpe mange med at håndtere den stress, der er forbundet med fertilitetsbehandling, og at der ses en sammenhæng med en  øget graviditetschance med op mod 50 procent.

På forløbet får du:

Hvem står bag forløbet?

Jeg lektor i psykologi og har en kandidat i pædagogisk psykologi fra Århus universitet samt efteruddannelser indenfor rådgivning, terapi , ledelse og undervisning. Jeg har over 20 års erfaring i at samtale med mennesker i svære livssituationer.

De senere år har jeg specialiseret mig i psykologisk rådgivning indenfor områder, der vedrører de psykiske og sociale aspekter af fertilitet, fertilitetsbehandling, barnløshed og graviditet efter et fertilitetsforløb.

Jeg har selv været gennem et langt forløb i fertilitetsbehandling for år tilbage, og ser det som en stor styrke i mit arbejde, at jeg udover faglig erfaring og viden, også selv kender til de tanker, følelser og udfordringer, der kan opstå under et fertilitetsforløb.

Jeg er bestyrelsesmedlem og fast rådgiver ved patientforeningen LFUB. Her yder jeg psykologisk rådgivning til foreningens medlemmer og afholder en række netværksgrupper til kvinder under og efter fertilitesforløb – med eller uden barn på vej

Jeg benytter mig af en række psykologifaglige metoder og trækker selvfølgelig på min erfaringen fra mange samtaler med mennesker, der har stået i den livskrise, det er, når graviditet og barn ikke er en selvfølge.

Hele denne viden og erfaring har jeg brugt til skræddersy dette 5 ugers live-online forløb til dig, der er i fertilitetsbehandling

Hos mig er ingen følelser eller tanker underlige og forbudte. 

Tværtimod – her er højt til loftet, nærvær og tryghed.

Du kan lære mig lidt bedre at kende ved at læse om mig her

Du er også altid velkommen til at ringe på telefon 61 46 43 03 eller maile mig på liseholck@outlook.dk

Psykolog fertilitet


Det siger tidligere deltagere:

“Det jeg især tager med fra forløbet er gode redskaber og ord til at få vendt tankemønstre og finde ro i fertilitets-behandling.”

Det allerbedste var at være i et fællesskab med andre kvinder, der instinktivt forstår, hvad man gennemgår som ufrivilligt barnløs. Og plads til at være, ro og kvindelighed. Et utroligt nærvær og en forståelse for alle de op- og nedture, der følger med. Og at ligegyldigt, hvad der sker, skal alting nok blive OK. 

Maja, 2021

“Det jeg tager med fra forløbet, er en større tro på, at jeg kan gøre noget for at gøre situationen bedre.”

Det jeg særligt tager med mig fra forløbet er; en følelse af ikke at være alene. At have nogle at spejle mig i. En sammenhørighed. Et fællesskab. En lindring i at dele det svære med nogen, der forstår. En større selvindsigt og tro på at tingene kan forandre sig. En større tro på, at jeg kan gøre noget for at gøre situationen bedre.

Birgitte, 2021

 

“Forløbet har ændret på mit syn på, hvordan jeg skal håndtere nedturene. Tusind tusind tak for den hjælp.”

Jeg tager meget med mig fra forløbet. Det, jeg særligt vil fremhæve, er opmærksomheden på at yde selvomsorg. Når tingene er svære, og der er meget tankemylder, uendelige bekymringer, så kan det at komme ud i naturen, sanse alt det omkring mig, hjælpe til at være mere i nuet og ikke så meget i fremtiden, hvor bekymringerne ligger.  

Helene, 2021

“Det er svær, at sige hvad det allerbedste var. Men det er nok de redskaber jeg har fået til at opnå en øget ro og balance i krop og sind samt fokus på selvomsorg. Det hjælper mig meget i min hverdag.”

Det har været lærerigt, og jeg er kommet langt i min proces med at opnå en større indre ro, hvilket jeg i den grad havde brug for. 

Kamille, 2021

Du kommer gennem et modul pr. uge i 5 uger:

Modul 1

Fertilitetsbehandling og stress

Her får du vigtig viden om, de psykiske og sociale udfordringer er ofte opstår under fertilitetsbehandling. Du lærer om fertilitetsbehandling og  stress, og vi retter fokus mod Self Compassion, der gør det muligt for dig at skabe bedre balance i dit nervesystem, krop og sind.

___

Modul 2

Tanker, bekymringer og det helende ‘nu’

På dette modul lærer du, hvordan du kan håndtere tanker, frygt og bekymringer ved at styrke et bevidst nærvær. Du lærer, hvordan du kan få et godt forhold til dine tanker, og hvordan du kan flytte fokus mod krop og sanser for at mindske indre stress. 

___

Modul 3

Følelsersregulering og stabilitet

Modulet retter fokus på, hvordan du kan være i fertilitetsbehandling  og samtidig være i det liv, du også har. Du lærer om psykologisk fleksibilitet, og hvordan du kan bruge denne fleksibilitet til at stabilisere nervesystemet, kroppen og sindet, så du har ressourcer til at overkomme behandlingen.

___

Modul 4

Forandringens psykologi

Her lærer du om vaners betydning og hvordan du kan slippe dårlige mønstre, så du kan skabe de varige forandringer, du ønsker dig. Du lærer et kraftfuldt værktøj til at holde fast i nye mønstre.

___

Modul 5

Relationer og kommunikation

På dette afsluttende modul lærer du om, hvordan du kan bevare en tryg, omsorgsfuld og støttende kontakt til dine nærmeste. Du identificerer dine egne behov, og hvordan du kan kommunikere omkring dem.

Udover modulerne får du:

“Mit mindset omkring mig selv er blevet mere positivt. Selv min kæreste fortæller, at jeg er blevet meget mere cool omkring fertilitets-behandlingen i denne omgang.”

Det bedste ved forløbet var, at høre andres historier og dele ens frustrationer med nogen, der ved hvad man går igennem. 

Sara, 2021

“Det allerbedste var, at være en del af et fællesskab. Her oplevede jeg for første gang, at mine udfordringer gjorde mig til en del af et fællesskab i stedet for at udelukke mig fra et fællesskabet, som man ofte bliver som ufrivillig barnløs.”

Det jeg tager med mig fra forløbet, er inspiration til at få et mere positivt mindset og ikke være så fordømmende og kritisk omkring mig selv.

Helle, 2021

“Forløbet har været en lærerig proces og en kæmpe støtte i min svære periode.”

At forløbet var online, var meget praktisk for mig, da jeg kunne passe mit fuldtidsarbejde og kunne deltage i forløbet, uden at bruge tid på transport.

Mathilde, 2021

“Dét omkring relationer og parforhold rørte mig mest. Det er mit ømme punkt.” 

Og det var rigtig befriende at høre, at de tanker jeg gør mig er “normale”, at jeg/vi ikke er alene.

Tine, 2021

Sådan kommer du med på forløbet:

Jeg kører kun forløbet 2 gange om året. Skriv dig derfor op og få direkte besked, når tilmeldigen til næste hold starter. Du kan skrive dig op her.

Gennem 5 uger mødes vi to timer en aften om ugen fra kl. 18.00 – 20.00. Vi mødes på en nem og brugervenlig online platform. Her har vi mulighed for at se og høre hinanden, mens du trygt sidder hjemme hos dig selv. 

Det betyder også, at du kan deltage uanset hvor i landet, du bor.  Det eneste du har brug for, er en pc eller en tablet.

Hvis du er i tvivl om noget eller har spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til mig på tlf: 61 46 43 03

Pris for hele forløbet er 1.498.- kroner (incl. moms).

Betalt i 1 eller 2 rater á 749.- kroner (incl. moms).

Kom på venteliste og få besked når tilmeldingen til næste hold åbner i september