Bekymringer og tanker: sådan kan du skabe større ro

Af Lise Holck | lektor i psykologi | Cand.pæd.pæd.psyk.

Fertilitet

Den Amerikanske forsker James Pennebaker står bag spændende forskning, der viser, hvordan skiveprocesser kan hjælpe os med at få det bedre, når vi undersøger vores følelser og oplevelser gennem skrift.

Pennebakers forskning tyder på, at skriveprocesser kan være med til at dæmpe symptomer på depression og angst og samtidig styrke vores immunsystem.

Når vi undersøger og skriver om det, der fylder hos os, bliver det mere håndgribeligt og klart for os, hvad der er er på spil hos os, vi får nemmere ved at kommunikere omkring vores følelser og behov til os selv og andre – og derved får vi det bedre.

Det kan også give en umiddelbar lettelse at få alle tankerne ud af hovedet og ned på et stykke papir. Så står de der, og vi kan nu vælge at lade dem hvile lidt og rette vores opmærksomhed på noget andet.

Formålet med skriveterapi er, at du undersøger og udtrykker det, der fylder i dine tanker og rører sig i dine følelser. Det hjælper dig med at få en større forståelse for dig selv, samtidig det hjælper dig med bedre at kunne fortælle os andre, hvordan du har det og hvad du har brug for.

Lav en fast rutine hvor du skriver dagligt i 14 dage. Det kan være hjælpsomt at have et fast tidspunkt på dagen, hvor du laver øvelsen. Observer hvilke forandringer du mærker undervejs.

Øvelsen skriveterapi

Måske er det nok, at du i første omgang bruger øvelsen til at opstå større klarhed selv. Men jeg vil anbefale dig, at du også prøver at åbne lidt op overfor én du har tillid til og føler dig tryg ved.

Vi mennesker har brug for at forbinde os med andre mennesker, og udtrykke de følelser, tanker og bekymringer vi har. Ensomhed forstørrer det, der i forvejen er svært.

Prøv dig lidt frem for at finde ud af hvad der virker for dig.

Gode ønsker fra

Lise

Få en meditation til at genvinde indre ro og 3 konkrete metoder til at slippe bekymringer og svære følelser før, under og efter fertilitetsbehandling

 

Tilmeld dig og modtag samtidig min populære nyhedsmail, som flere hundrede kvinder og mænd i fertilitetsforløb allerede modtager. 

Du får det hele for 0,- kroner. 

Med et enkelt klik kan du altid afmelde dig igen.

 

[mc4wp_form id=”684″]