Udtalelser fra mennesker der har været i samtaleforløb hos mig eller har været med på et af mine kursusforløb.

“Egenomsorgen jeg har lært,  giver mig plads til ikke at blive så tabt i mit fertilitetsforløb.”

Det jeg særligt tager med fra TIC-kurset er, at jeg er nødt til at give mig selv noget mere omsorg. Hvordan den omsorg defineres kan være forskellig, men jeg skal tale pænere til mig selv, jeg skal tillade mig selv at mærke min krop selvom det gør så fucking ondt, at gå igennem det her, at det nogen gange er helt ubærligt. At tvinge egenomsorg ind i min hverdag gør ikke sorgen mindre, men det giver plads til at jeg ikke blive så “tabt” i det her. Det bedste ved kurset var fællesskabet og den faglige viden.

Som undeviser er Lise; omsorgsfuld, tålmodig, dygtig til at formidle.

Jeg vil anbefale kurset til andre for fællesskabet, og fordi det er så vigtigt at passe på sig selv og give sig selv plads og omsorg, når livet er svært.

Josephine, 2023 – deltager på TIC-kursus

“Det jeg især tager med fra forløbet er konkrete redskaber til at være omsorgsfuld overfor mig selv.”

En større indsigt i hvordan jeg kan være omsorgsfuld overfor mig selv. Og en breder forståelse af hvad selvomsorg er. Samt helt konkrete værktøjer, som jeg allerede bruger i min hverdag.

Det bedste ved kurset var; tillidsrummet, og oplevelsen af at man ikke er alene i en svær situation.

Som underviser er Lise rummelig, rolig og anerkendende.

Jeg vil helt sikkert anbefale kurset til andre. Det er godt med fællesskab og man får konkrete værktøjer.

Majse, 2023 – deltager på TIC-kursus

“Jeg vil anbefale kurset til andre barnløse eller hvis man har været gennem et fertilitetsforløb.”

Det jeg særligt tager med mig fra forløbet er: selvomsorg og en samtalegruppe med en masse gode kvinder, hvor vi alle har oplevet det samme. En bevidsthed om at være sødere ved mig selv og redskaberne til en omsorgsmeditation.

Lise var meget dygtig og god til at få samlet gruppen så alle fik taletid. Hun holdt lange pauser så alle fik sagt lidt. God gennemgang af meditationerne. Som underviser er Lise en dygtig og lyttende person. Venlig og med et godt overblik. Hendes undervisning var vel planlagt og med mange små øvelser og meditationer, som satte tankerne igang.

Jeg vil altid anbefale kurset til andre. Hvis man sidder i samme situation som os, barnløs eller har været igennem et længerevarende fertilitetsforløb, giver det god mening at være en del af dette TIC-kursus.

Sidsel, 2023 – deltager på TIC-kursus

“Jeg er i tvivl om hvor sundt mit mentale helbred havde været nu, hvor vi igen er startet i behandling, hvis jeg ikke forinden havde deltaget i dette kursus.”

Før kurset havde jeg et udfordrende forhold til mine følelser efter to tab og et fertilitetsforløb som min krop oplevede som et overgreb. Mine følelser var som en knude der ikke kunne gå op. Kurset har givet mig nogle redskaber, så jeg roligt kan filtre knuden op, for på den måde placere og anerkende mine oplevelser, sorg, frustration, og samtidig de den håb og glæde som også er i mit liv. 

Det som jeg særligt tager med mig er konkrete redskaber til at navigere bevidstheden til kroppen gennem vejrtrækningen og til at tage hånd om mine følelser på en omsorgsfuld måde. Tak fordi kurset var en mulighed. Jeg er i tvivl om hvor sundt mit mentale helbred havde været nu, hvor vi igen er startet i behandling, hvis jeg ikke forinden havde deltaget i dette kursus.

Tak Lise, for din rolige og anerkendende tilgang. Du formåede at skabe et intimt rum, hvor det var i orden at opleve og gøre det som man hver især havde brug for.

Jeg vil klart anbefale kurset til andre.

Martha, 2023 – deltager på TIC-kursus

“Jeg vil varmt anbefale kurset til andre, der har brug for hjælp til at mærke sig selv, og få en større forståelse af hvilke mekanismer, der påvirker os på forskellig vis.”

Jeg meldte mig til compassion-kurset, fordi jeg manglede en vigtig balance mellem mit professionelle jeg og mit private jeg. Oplevelsen af manglende energi og arbejdsglæde blev simpelthen for stor. Det har jeg kæmpet med i nogle år, og hvis jeg skulle fortsætte som folkeskolelærer, skulle jeg have nogle værktøjer til at komme ud af den ubalance.

Kurset har givet mig bevidsthed om, hvad jeg bruger min energi på. Om det er min egen eller andres lidelse. Og at det faktisk ikke er op til mig at redde alle 😊

Der er mange nuancer i alt det, vi har været igennem på kurset, og jeg arbejder stadig på at knække koden indenfor dele af det. Jeg lytter stadig til de links, vi har modtaget, og læser de citater du har sendt.

En af de ting, der står tydeligst, er ønsket om at leve med lethed. Det bliver der også stadig arbejdet på.

Min opmærksomhed omkring hvad der giver energi, og hvad der tærer, er også blevet vakt.

Jeg vil varmt anbefale kurset til andre, der har brug for hjælp til at mærke sig selv, og få en større forståelse af hvilke mekanismer, der påvirker os på forskellig vis.

Maj Britt, folkeskolelærer, 2022 – deltager på TIC-kursus

“Kurset har bidraget med et indblik i, hvordan jeg selv kan anvende Mindful Compassion øvelser i min hverdag.”

Jeg kan varmt anbefale et kursus i Compassion hos Lise Holck Jørgensen. Lise fremstår meget professionel og kompetent og får skabt en god stemning og tryg ramme om kurset.  Kurset har bidraget med et indblik i, hvordan jeg selv kan anvende Mindful Compassion øvelser i min hverdag, men også inspireret mig til at søge yderligere viden om Compassion – jeg har efterfølgende tilmeldt mig en 2. årig specialistuddannelse i Compassionfokuseret terapi”

Christina Damkier, MindPraxis,  2022 – deltager på TIC-kursus

“Lise gav mig rigtig mange gode redskaber til at få styr på krop og sjæl. Jeg mærkede tydeligt en forskel og det gjorde min kæreste heldigvis også.”

Alt handlede om projekt-baby. Et projekt der på det tidspunkt havde stået på i 2 år. Det var det eneste jeg tænkte på, drømte om om natten, læste om og googlede. Der var aldrig ro i mit hoved eller i min krop – den var fyldt til bristepunktet af knuste drømme og skuffelser. Og hormoner. Hormoner i spandevis. Bogstaveligt talt.
Alle mennesker reagerer forskelligt og navigerer forskelligt i sorg. 
For det var det jeg – vi – var. I stor sorg.

Min kæreste kontaktede Fertilitetsklinikken på XX og spurgte dem, om de evt. kendte til nogle psykologer eller lign. der kunne hjælpe mig.
Desværre er det jo sådan, at der ikke er tilknyttet psykologer på fertilitetsklinikkerne i DK (så vidt jeg ved), så man skal selv have pengepungen op af lommen og gøre benarbejdet for at få hjælpen.
Den søde sygeplejerske på klinikken havde hørt om en lektor i psykologi, som havde specialiseret sig indenfor fertilitet og de udfordringer der opstår før, under og efter et fertilitetsforløb.

Min kæreste fik navnet og ringede til Lise. De havde, så vidt jeg ved, en god snak og sammen aftalte de, at min kæreste skulle tale med mig om, hvorvidt jeg havde lyst til nogle samtaler med Lise.

 

Lise og jeg nåede at have en del samtaler sammen og det gjorde en kæmpe forskel for mig. Jeg lærte, at det var okay at have “onde” tanker og følelser, at det var okay at sige fra og passe på mig selv. At jeg fx ikke absolut skulle dikke alle babyer og lade mit hjerte knuse hver gang pga. vores egen sorg. 

Lise gav mig rigtig mange gode redskaber til at få styr på krop og sjæl.
Jeg mærkede tydeligt en forskel og det gjorde min kæreste heldigvis også. 
Efter 6 måneder med fokus på min ødelagte sjæl skulle vi i gang med vores 4. ægudtagning og Lise sagde til mig “du er nødt til at acceptere, at hvis du ender med en positiv blodprøve betyder det ikke, at alt er okay fra den ene dag til den anden”..
Og det fik hun ret i. 
Pludselig stod vi med en positiv blodprøve efter 2 1/2 år. Pludselig skulle vi navigere i al den frygt og al den angst der kom. 
For hvad nu hvis det gik galt? Ville der så gå 2 1/2 år igen?

2 1/2 års kamp og så kun 9 måneders graviditet. I flere år har alt handlet om projekt baby. Nu havde vi 9 måneder til at lande i troen på, at Ægget nok skulle blive boende i min mave og derefter forberede os på, at lige om lidt… så skal vi være mor og mor.

Men… Kære lille Æg, din mor og jeg lover at være klar når du kommer. Vi har ventet så længe på dig og du er med garanti det hele værd.

 

Tine, 2021

“Det jeg især tager med fra forløbet er gode redskaber og ord til at få vendt tankemønstre og finde ro i fertilitets-behandling.”

Det allerbedste var at være i et fællesskab med andre kvinder, der instinktivt forstår, hvad man gennemgår som ufrivilligt barnløs. Og plads til at være, ro og kvindelighed. Et utroligt nærvær og en forståelse for alle de op- og nedture, der følger med. Og at ligegyldigt, hvad der sker, skal alting nok blive OK. 

Lise er lyttende, rummelig, god til at facilitere og skabe ro og pauser til hvad, der nu end kommer op. Nærværende, smilende, omsorgsfuld.

Tak for et givende forløb.

Maja, 2021

“Det jeg tager med fra forløbet, er en større tro på, at jeg kan gøre noget for at gøre situationen bedre.”

Det jeg særligt tager med mig fra forløbet er; en følelse af ikke at være alene. At have nogle at spejle mig i. En sammenhørighed. Et fællesskab. En lindring i at dele det svære med nogen, der forstår. En større selvindsigt og tro på at tingene kan forandre sig. En større tro på, at jeg kan gøre noget for at gøre situationen bedre. At jeg skal blive bedre til at komme ned i kroppen og basere mit fundament på krop og sanser frem for hovedet og de flygtige tanker. Meditationer til at gøre dette. 

At det er de små ting, jeg gør hver dag, der har betydning. At det altid rykker at gøre noget. At livet både er fertilitetsforløb og ALT MULIGT andet. At jeg er en del af noget større. At det hjælper at være nærværende i nuet. Øvelsen intention og dedikation. Ordet HJERTEMOD. Stærkt ord.

TAK Lise. For dig og for alt det, du har givet på forløbet. På den ene side håber jeg, at vi er færdige med hinanden (fordi jeg selvfølelig håber, at det snart lykkes). På den anden side ved jeg, at jeg, hvis det ikke gør, rækker ud igen. Virtuelt kram.

Birgitte, 2021

“Forløbet har været en lærerig proces og en kæmpe støtte i min svære periode.”

At forløbet var online, var meget praktisk for mig, da jeg kunne passe mit fuldtidsarbejde og kunne deltage i forløbet, uden at bruge tid på transport.

Lise er meget kompetent, omsorgsfuld og næreværende. Lise var altid tilgængelig i løbet af ugerne hvis jeg havde brug for ekstra råd, hjælp og vejledning.

Mathilde, 2021

“Forløbet har ændret på mit syn på, hvordan jeg skal håndtere nedturene. Tusind tusind tak for den hjælp.”

Jeg tager meget med mig. Det, jeg særligt vil fremhæve, er opmærksomheden på at yde selvomsorg. Når tingene er svære, og der er meget tankemylder, uendelige bekymringer, så kan det at komme ud i naturen, sanse alt det omkring mig, hjælpe til at være mere i nuet og ikke så meget i fremtiden, hvor bekymringerne ligger.  Jeg bruger også stadig øvelsen med intention, når dagen starter – rigtig meget! Det er utroligt, hvad dén lille ting gør for min dag og mit mindset.

Derudover kan jeg ikke understrege nok, hvor fantastisk det har været at høre andre kvinder fortælle deres historie eller bare fortælle om nogle situationer, de har været i. Jeg føler mig mindre alene nu. Også selvom forløbet et slut. For jeg ved, at der er en gruppe derude, der har nøjagtigt de samme tanker og følelser som mig, og nu er det ikke så abstrakt. Hvor jeg tidligere har vidst, at der selvfølgelig er andre, der går igennem det her, så har jeg nu nogle ansigter og stemmer at knytte til det, og det gør, at jeg stadig føler en form for fællesskab og føler mindre ensomhed.

Jeg synes også kun det er positivt, at forløbet var online, da det dels gør det nemmere at finde tid til, fordi der ikke er transporttid, men også fordi det bliver nemmere at dele noget. Jeg ville være mere nervøs, når jeg skulle sige noget, hvis det var fysisk. Derudover er det trygt at sidde med en kop te og et tæppe hjemme hos sig selv.

Lise er utrolig lyttende, rolig, medmenneskelig og nærværende. Derudover rigtig god til at præsentere nogle facts om, hvad der sker mentalt i et behandlingsforløb. 

Helene, 2021

“Det er svær, at sige hvad det allerbedste var. Men det er nok de redskaber jeg har fået til at opnå en øget ro og balance i krop og sind samt fokus på selvomsorg. Det hjælper mig meget i min hverdag.”

Jeg har taget meget med mig fra forløbet , og jeg har fået mange brugbare redskaber. Jeg har bl.a. stor glæde af meditationerne, som jeg fortsat ofte lytter til, særlig når jeg har brug for at få ro på nervesystemet og stoppe tankemylder, så jeg kan falde i søvn om aftenen.

Det har været enormt givende at få sat nogle flere ord på den her rutsjebanetur det er, at være i fertilitetsbehandling samt alle de vanvittige følelser og bekymringer, der følger med. Det giver nu bedre mening for mig, hvorfor jeg ofte var/kan være ked af det, er påvirket følelsesmæssigt i meget høj grad og alt energi ofte er suget ud af mig. Bare det, at sætte begreber på, såsom: livskrise, fertilitetsbetinget stress, tab og sorg, gør at jeg har fundet en form for ro, for nu føler jeg mig mere “berettiget” til at være ked af det – at det er helt naturligt.

Det har været rart for mig, at være i et forum med så mange andre seje kvinder, som jeg kunne spejle mig i. Man kan godt komme til at føle sig alene i denne fertilitetsbehandlingsverden, og føle man er den eneste, der kæmper en brav kamp for at blive mor – særligt når der kommer den ene graviditetsannoncering efter den anden i ens omgangskreds. 

Lise er omsorgsfuld, forstående, lyttende og troværdig. Hun møder en, hvor man er og man føler sig set og hørt. Hun skaber et rum, hvor man hurtigt føler sig tryg. Lise har så meget viden og erfaring på fertilitetsbehandlingsområdet, og hun formidler sin viden på en rolig, behagelig og professionel måde. 

Jeg vil gerne sige mange tak for dig, og tak for et fantastisk forløb. Både de individuelle samtaler og gruppeforløbet.

Jeg er så taknemmelig for, at jeg endelig rakte ud efter hjælp og tog hånd om mit mentale og psykiske velbefindende. Det har været lærerigt, og jeg er kommet langt i min proces med at opnå en større indre ro, hvilket jeg i den grad havde brug for. Det tager tid, at skabe forandring, og jeg har fortsat behov for at arbejde videre med mig selv. Men tak fordi du har vist mig vejen, og hjulpet mig til at mærke, at det faktisk kan blive bedre, at man faktisk godt kan trives i højere grad, selvom man gennemgår svære fertilitetsbehandlingsforløb. 

Kamille, 2021

“Mit mindset omkring mig selv er blevet mere positivt. Selv min kæreste fortæller, at jeg er blevet meget mere cool omkring fertilitetsbehandlingen i denne omgang. Jeg har givet mig selv ro og er begyndt en proces, hvor jeg fortæller mig selv, at jeg er god og gør alt hvad jeg kan ud fra de forudsætninger, jeg har. Så mere positiv feedback til mig selv. “

Det bedste ved forløbet var, at høre andres historier og dele ens frustrationer med nogen, der ved hvad man går igennem. 

Som underviser er Lise imødekommende, forstående, anerkendende, velformuleret og er virkelig positivt og venligt menneske.

Tak! Tak for at vende mit syn på mig selv og at min indre stemme er blevet meget mere positiv.

Sara, 2021

“Det allerbedste var, at være en del af et fællesskab. Her oplevede jeg for første gang, at mine udfordringer gjorde mig til en del af et fællesskab i stedet for at udelukke mig fra et fællesskabet, som man ofte bliver som ufrivillig barnløs.”

Det jeg tager med mig fra forløbet, er inspiration til at få et mere positivt mindset og ikke være så fordømmende og kritisk omkring mig selv.

Lise er engageret og venlig. Hun er både meget lyttende og spørgende, og giver god plads til at deltagerne kan komme til orde under sessionerne.

Forløbet var online og umiddelbart tror jeg, vi viste flere følelser, fordi man sad hjemme i sit trygge hjem og deltog.

Helle, 2021

“Der er så meget, jeg kan tage med mig videre. Så mange værktøjer.”

Noget af det, der har haft virkelig positiv virkning hos mig er, at der ikke var fokus på den enkeltes fertilitetsrejse, men på de følelser, der er involveret. Man skal ikke rumme andres proces, forløb, nuværende stadie, behandlingssteder og -former, man alt sammen let lader sig påvirke af, fordi man så inderligt gerne vil, at det samme ønske skal gå i opfyldelse. 

Derimod er håndtering af følelserne et sted, hvor man kan mødes i et givende fællesskab. Grundfølelser der har det med, “at vise tænder”, uanset om man har været i behandling i 3 måneder eller 3 år. 

Opbygningen af de to timer med skiftevis meditationer, skriveøvelser, samtaler i gruppen og præsentationer af værktøjer er helt ideelt, og gør det meget nærværende i et fint og roligt tempo, hvor man også får det taget ind.

Det var virkelig trygt og let at koble sig på (online) hjemmefra i vante omgivelser. 

Lise er lyttende, rolig, har den fineste positive energi og hjertevarme. Jeg følte også en stor troværdighed ved hende.

TAK, Lise. Af hjertet tak for alt det, du gav på bare 5 uger. Der er så meget, jeg kan tage med mig videre. Så mange værktøjer og fine digte. TAK.

Julie, 2020

“Det allerbedste er at føle, at jeg har genvundet noget kontrol over det psykiske svære ved at være i fertilitetsbehandling, og indsigten omkring at jeg selv aktivt kan handle på at ændre tankespor.”

Lise er helt fantastisk! Rolig, lyttende, velforberedt, giver sig tid til at spørge ind til, og dykke ned i de enkelte deltageres problematikker når der dukker noget op, der skal dykkes ned i undervejs. 

Det er tydeligt at Lise har stor erfaring og viden om fertilitetsområdet, og det formår hun hun at vidergive på bedste vis.

Jeg synes det var dejligt at det var online. Jeg synes det var luksus, at jeg kunne være med på forløbet på trods af, at jeg bor langt fra Århus, og det passede godt ind i min hverdag ikke at skulle bruge transporttid ind til Kbh eller en anden storby for et lignende forløb. Jeg synes, at der var et godt og trykt rum med de andre kvinder og Lise på trods af online formatet.

Tak for et fantastisk forløb – det har virkelig haft stor betydning for mig.

Signe, 2020

“Jeg ville ønske, jeg var kommet igennem forløbet noget før. Det har givet mig et håb om, at jeg får mig selv med ud på den anden side.”

Det jeg især tager med mig er, at jeg ikke er alene. Der er andre derude, der går igennem det samme som mig, og forstår hvordan jeg har det. Og det er virkelig en god følelse. Selvom jeg godt viste det i mit hoved, føler jeg det nu med hele mit hjerte. 

Jeg tager nogle konkrete redskaber med mig, der forhåbentlig kan hjælpe med at navigere i fertilitets-kaoset. Når jeg ikke ved, hvad der er mig og hvad der er hormonerne, har jeg nu nogle værktøjer, jeg kan bruge i stedet for at bare blive ked af det og frustreret. 

Det allerbedste var,  at der var en følelse af rummelighed gennem hele kurset, og det sammenhold der blev mellem en flok kvinder, der ikke kendte hinanden i forvejen. Man kunne komme som man var, med det man havde, og det var godt nok. 

Som underviser er Lise rummelig og favnende. På trods af at vi var flere kvinder, følte jeg mig hørt og set. Der var en klar plan og et mål med hver gang, som blev præsenteret gangen inden. Det gjorde at forløbet og Lise virkede meget professionelt.

At forløbet var online, fungerede forbavsende godt. Det var nemt, da der ikke var noget transporttid og man var hjemme i trygge rammer. Teknikken fungerede upåklageligt. Den eneste ulempe var, at man godt kunne få lyst til at kramme sine medsøster undervejs, og det var ikke muligt.

Tak for et fantastisk forløb. Jeg fik ikke sagt det til sidst, men 1000 tak. Det var virkelig godt og gennemarbejdet. 

Forløbet var en god kombinationen mellem oplæg, øvelser og selvreflektion. Jeg synes især teknikken med at skrive sine overvejelser ned fungerede rigtigt godt. Tit ved jeg ikke altid, hvad jeg mener og føler. Her fik jeg tid til at mærke efter. Det vil jeg helt klart tage med mig. 

Jeg vil og har allerede anbefalet forløbet til andre. Og jeg ville ønske, jeg var kommet igennem forløbet noget før. Det har givet mig et håb om, at jeg får mig selv med ud på den anden side.

Johanne, 2020

“Det gik op for mig, at jeg ikke er alene om at gå med disse tanker og følelser, og at der er forskellige metoder at tage i brug for at få det bedre med mig selv og livet, imens vi er i fertilitets-behandling.”

På forløbet har jeg mødt en gruppe kvinder, som jeg kunne spejle mig i. Det betød meget for mig, at der var fokus på følelserne og at Lise skabte et trygt rum, hvor hun faciliterede os igennem forskellige øvelser, meditationer og selvrefleksioner. 

Det gik op for mig, at jeg ikke er alene om at gå med disse tanker og følelser, og at der er forskellige metoder at tage i brug for at få det bedre med mig selv og livet, imens vi er i fertilitetsbehandling. Det har hjulpet mig til at forstå og acceptere mig selv og situationen vi er i, i højere grad. 

Er dybt taknemmelig for at have været med. 

Det bedste var at møde en gruppe kvinder, som jeg følte jeg kunne spejle mig i og kunne dele tanker og følelser med. Et rum hvor der var plads til at være sårbar, og få viden om og øvelser i måder at håndtere sig selv på, så det bliver lettere at være i livet, imens vi er i fertilitetsbehandling. Jeg synes, jeg fik utroligt meget ud af de små skriveøvelser med selvrefleksion, efter dine oplæg. Og det var ikke nødvendigt at dele, det var lige som det skulle være. 

Lise er omsorgsfuld, lyttende, opmærksom, rummelig og troværdig. Har meget erfaring og viden at dele ud af. 

Det var overraskende godt at deltalge online og ligetil at skabe et tillidsfuldt rum, hvor jeg faktisk kunne mærke hvor nærværende du og de andre kvinder var.

Tusind tak Lise. Du skal vide det har gjort en stor forskel for mig, dels at deltage i forløbet og dels at have talt med dig. Jeg håber mange flere kvinder vil opleve det samme. Stort virtuelt knus til dig!

Mette, 2020

“Forløbet har givet mig håb. Herudover er det meget de mentale teknikker og i særlig grad de meditative øvelser, jeg tager med mig.”

Jeg kunne godt lide det fokus, der var på krop og sind og de mentale/meditative øvelser undervejs.

Lise er empatisk og nærværende. Man mærker at der er både personlig og faglig ballast bag.

Lærke, 2021